Det här gör vi

I våra tjänster ingår turbundna omsorgsresor för vuxna och äldre, skolskjutsar och rullstolstaxi; färdtjänst och sjukresor. 

Vår vision är ett samhälle där de tjänster vi behöver för ett enkelt och innehållsrikt liv, utförs med glädje och omtänksamhet.

För det krävs en omsorgsfull planering av alla tusentals uppdrag varje dag. Vi har ett kärnvärde som är medmänsklighet – att vara medveten om andras behov och genom omtanke inspirera till goda upplevelser. Vi förstår att det är mötet mellan människor som gör skillnaden.

"Ett medmänskligt bemötande och goda upplevelser - en förutsättning för att allt ska fungera"

Vår långsiktiga strategi

Tjej i rullstol sitter utomhus klädd i varma kläder
Tre personer varav en i rullstol

Våra tjänster

Rullstolstaxi, Färdtjänst och sjukresor

Sirius är en av sex aktörer i länet som utför rullstolstaxi med kundval. Telefonnumret är 08-745 33 01 Epost info.rullstolstaxi@siriusomsorg.se Boka här

"Vi behandlar inte våra resenärer utifrån en mall. Det skulle aldrig gå. Det handlar om att lyssna och förstå varje persons speciella behov."

Omsorgsresor, turbundna resor och skolskjuts

För hundratals personer är vi länken mellan hemmet och den dagliga verksamheten.

Omsorgsresor innebär att vi kör människor med fysiska eller psykiska funktionsvariationer till och från deras dagcenter eller dagliga verksamheter. Det är människor i nästan alla åldrar. Från yngre som nyss gått ut skolan till äldre i pensionsålder.

Beställningarna ligger fasta över en given period och körningarna är schemalagda. För att allt ska fungera och alla ska vara nöjda måste förare och resenärer ha en bra relation. Därför arbetar förarna med samma körningar,och samma barn när det gäller skolskjutsar, under långa perioder.

"Föräldrarna skickar iväg det bästa de har med våra bilar, sina barn. Det är ett ansvar vi tar på största allvar."

Tjej med downs syndrom går utomhus med två andra personer som håller i händerna
Ung tjej sitter i rullstol vid skolbänk i klassrum

Skolskjutsar

Skolskjutsar innebär att vi kör barn med särskilda funktionsförmågor till och från deras skolor. Vi kör dels med bussar och dels med personbilar (taxibilar). Vilket slags fordon barnen åker med beror på deras önskemål och behov.

Vi ser alltid till att barnen lämnas till rätt person, Ur hand i hand brukar vi kalla det. Vi tar dem från en trygg hand till en annan.

Skip to content